Accés usuaris registrats

L’estrès

Davant la situació d’excepcionalitat viscuda degut al COVID-19 s’han produït canvis en totes les àrees de la nostra vida podent provocar sensacions i estats de solitud, incertesa, ràbia, tristesa, avorriment, frustració, entre d'altres. Després d’un confinament dur per a tots, ara és necessari adaptar-nos a una nova normalitat, sovint carregada d’angoixa o estrès. Des de la Mútua us volem ajudar a resoldre alguns dubtes.

La nostra vida diària està plena de situacions d’estrès, però, què sabem realment sobre l’estrès?

L’aspecte més important de l’estrès és la resposta del cos a un factor estressant. La seva resposta d’estrès és controlada pel sistema nerviós. Diguem que vostè està implicat en un accident de cotxe. La seva resposta d’estrès inclouria: sudoració, pell de gallina, augment de la respiració, dilatació de la pupil·la, augment delritme cardíac, pressió arterial elevada, major activitat del múscul al cap i el coll, major secreció d’adrenalina, augment del lliurament de la sang als músculs, disminució del subministrament de sang als intestins, disminució de la temperatura de la mà i augment de l’activitat cerebral.

Totes aquestes respostes són normals durant una situació que amenaça la vida. No obstant, si aquest estat d’activació que ha alterat al sistema nerviós roman en alerta (acció) durant llargs períodes de temps, no permetrà que el cos torni a un estat de relaxació normal, creant un mal sever a les funcions normals del cos, a curt i llarg termini fins i tot sense símptomes.

Com sabem si el seu sistema nerviós està funcionant normalment?

Actualment existeix una última tecnologia, la mateixa que utilitza la Nasa per a controlar l’estrès d’astronautes en els vols espacials i la que utilitzen medallistes d’or i atletes professionals de tot el món, per a perfeccionar les seves habilitats. L’escàner Neuro Infiniti és un mètode molt eficaç i precís per a mesurar i avaluar la resposta d’estrès neurològic. En poc menys de 12 minuts podem realitzar un complet examen, no invasiu, sense agulles o cintes rodants. Només amb sensors connectats a les seves espatlles, cap, avantbraços i mans; a continuació, està llest per a la seva avaluació d’estrès personal. Es tracta d’una tecnologia de qualitat de recerca certificada que és 98.9% exacta i reproduïble.

Algunes dels mesuraments de l’examen amb Neuro Infiniti:

Freqüència cardíaca

Neuro Infiniti proporciona una gran quantitat d’informació cardíaca, incloent ritme cardíac simple i variabilitat del ritme cardíac.

Variabilitat del ritme cardíac

Hi ha diversos instruments disponibles en el mercat avui dia. No obstant, Neuro Infiniti és únic en la seva aplicació i combinació en les proves per a veure la funció del cor.

Freqüència respiratòria

Realitza mesuraments com la del nervi vague (transmet informació sensorial sobre l’estat dels òrgans del cos), nervi frènic (transmet informació sensorial sobre la part superior de l’abdomen, fetge i la vesicular biliar).

To muscular

En aquesta prova es busca en les tres àrees més reactives: trapezi (zona de les espatlles), el masseter (zona mandíbula) i la temporal (zona ulls).

Temperatura

Les extremitats són molt importants en la presentació d’informes sobre l’estat neurològic de la persona.

Vols saber si el teu sistema nerviós està equilibrat? Consulta el quadre adjunt.

Sofia Tablado – Assistent quiropràctica