Consultes mèdiques 24h
i Segona Opinió amb experts
Consultes telefòniques 24h
Des de la Mútua, continuem cuidant de tu i de la seva salut, per això et recordem que tenim a disposició de tots els mutualistes el nostre Servei Mèdic telefònic 24h per poder fer les consultes que precisis al nostre equip d’especialistes.
Tanmateix, front qualsevol símptoma de malaltia del COVID-19 (tos, febre, sensació de falta d’aire, pèrdua del sentit de l’olfacte o gust i malestar general) les autoritats sanitàries competents, estableixen que el protocol a seguir consisteix en romandre a casa i trucar al telèfon habilitat per a cada comunitat autònoma, evitant accedir directament als centres de salut.
Ara més que mai, volem estar a prop de tots els mutualistes en aquestes setmanes de confinament, pel que us recordem la importància de seguir les recomanacions sanitàries bàsiques i prendre les mesures per reduir el risc de contagi i reforçar el nostre sistema immunitari:
- Extremar la higiene de les mans rentant-les sovint amb aigua i sabó.
- Extremar la higiene de les superfícies comuns: comandaments a distancia, poms de portes, teclat i ratolí de l’ordinador…
- Tapar-se nas i boca amb mocadors d’un sol ús o amb el colze doblegat a l’esternudar o tossir.
- Cuidar l’alimentació.
- Ventilar les estàncies.
- Mantenir la distància de seguretat recomanada (1,5 metres) en sortir per anar a comprar.
- Utilitzar mascaretes i guants en sortir per anar a comprar.
Segona opinió d'experts
En cas de malaltia diagnosticada, t’oferim l’oportunitat única de que alguns dels millors experts del món estudiïn el teu cas per assegurar que el diagnòstic i tractament que reps és l’adequat.
Col·laborem amb especialistes nacionals i internacionals per proporcionar-te un complet informe sobre la teva situació mèdica. Durant el procés, seràs atès de forma personalitzada i exclusiva per un gestor mèdic, que revisarà el teu historial i supervisarà tots els aspectes del teu cas. A més, et mantindrem informat sobre la seva evolució i el gestor estarà disponible en tot moment perquè puguis comunicar-li qualsevol aspecte que consideris rellevant.
En molt poc temps, i sense necessitat de desplaçar-te, sabràs exactament el que opinen els experts consultats sobre el teu cas particular, el que et permetrà prendre decisions sobre les següents passes a seguir amb més confiança i seguretat.
Exemples reals

El pare d’una nena de 3 anys truca al servei mèdic ja que, per error, li ha donat dues dosis del medicament que li han prescrit a la seva filla, al matí i a la tarda, en menys de 24h. Espantat, pregunta què és el que hauria de fer en aquesta situació.
El doctor que atén la trucada, per poder ajudar el pare, pregunta de quin fàrmac es tracta, quin és el motiu de la seva prescripció, quina quantitat n’ha ingerit i el pes de la seva filla.
Al conèixer les dades anteriors, l’especialista consulta la posologia pediàtrica del fàrmac per confirmar que la dosi ingerida per la nena no sigui tòxica i no hagin d’acudir immediatament a urgències. Un cop consultat el prospecte, li explica al pare que, en principi, no existeix cap toxicitat. No obstant, com s’ha doblat la dosi màxima diària, li suggereix que, si ho consideren, li facin una anàlisi per veure que a nivell de ronyó i fetge està tot bé. A més, l’informa que és probable que la nena pateixi efectes secundaris com molèsties digestives, diarrees o inclús algun vòmit, ja que el fàrmac és fort per l’estómac.

Una dona de 79 anys sol·licita orientació mèdica sobre les cures que ha de tenir amb la sonda que li han posat fa uns dies a l’hospital per un problema urinari greu.
Després de passar una nit amb la sonda i llevar-se amb la bossa plena, la pacient truca perquè no sap quin és el procediment que hauria de seguir.
El Doctor que l’atén li comenta que no cal que canviï cada vegada la sonda i la substitueixi per una de nova encara que estigui plena. Li recomana que només caldria buidar-la a través de l’aixeta que té.
Passades unes hores, la senyora torna a trucar preocupada perquè la sonda li fa mal, li surt una mica de sang i no sap què fer.
El doctor li pregunta si li fa mal dins la bufeta i la uretra, la pacient ho nega, llavors el doctor la calma al dir-li que la sang és deguda a l’estrebada de la sonda i que potser li ha causat una petita lesió. Li explica que les sonda porta un globus que evita que aquesta pugui sortir sencera. Li aconsella que, a partir d’ara, vigili el color de l’orina. Si la fa fosca, li recomana que torni a trucar, ja que podria tractar-se d’una lesió més seriosa, però que no cal que s’amoïni.
Finalment, li prescriu prendre paracetamol i que es desinfecti la zona amb iode. També li aconsella que begui molta aigua.
La senyora agraeix molt l’atenció rebuda.

La mare d’un nen de 7 anys fa ús del servei mèdic perquè l’endemà el seu fill té programada una prova a l’hospital de nens.
Avui li han donat una primera dosi de la medicació prescrita per poder-li fer aquesta prova i la segona dosi li faran a l’hospital per poder-la controlar.
Un cop li han donat la primera dosi, la mare els diu que, als 20 minuts, el nen només ha anat un cop al lavabo (la pròpia mare amb el mateix medicament va haver d’anar-hi moltes més vegades) amb deposicions normals, sense dolors ni moviment de budells.
Els pares estan preocupats perquè temen que el nen tingui alguna afecció que impedeixi l’efectivitat d’aquesta medicació.
El primer que fa la doctora és tranquil·litzar els pares, perquè, tot i que la simptomatologia del nen no és habitual, no és res greu. El pitjor que podria passar – els explica- és que si la medicació no fos prou efectiva, no es faria la prova l’endemà.
A continuació, la professional els pregunta el motiu de la prova i els fa un qüestionari per conèixer si el nen està fent la dieta correcta prèvia a la prova. Al confirmar que és així, els reitera que només cal esperar i no amoïnar-se massa.
Els recomana que el nen begui força líquids i que esperin a veure la seva evolució al dia següent.