Accés usuaris registrats

2021, l’any post COVID: la Mútu@ híbrida

El passat 28 de maig es va celebrar, de forma telemàtica, l’Assemblea Anual de la Mútua a la sala del Roca Barcelona Gallery.

Enguany va haver-hi renovació parcial de la Junta Directiva i de la Comissió de Control.

Tot el procediment electrònic de votació va estar avalat i auditat per l’empresa Appsamblea, amb el suport de FlopWork com a partner oficial.

El President de la Mútua, el Sr. Robert A. Mir, va inaugurar la sessió donant la benvinguda a tots els assembleistes que es van connectar.

Tot seguit, va fer un repàs detallat de la situació en la que es troba l’entitat i dels principals fets ocorreguts l’any 2021.

Tot i ser un any complicat, en el que encara hem hagut de treballar amb els efectes de la COVID-19, el Sr. Mir va destacar com la Mútua durant el 2021 va continuar acompanyant els mutualistes, facilitant-los la seva relació i contacte amb ella i donant el servei de qualitat de sempre, malgrat la situació encara anòmala que vivíem.

Sens dubte, el 2021 ha estat l’any de la consolidació de la transformació digital de la Mútua, fins al punt que el 93% de les sol·licituds de compensació econòmica ja es tramiten online.

Una transformació que avança i que durant l’any 2021 s’ha consolidat amb el llançament de l’App del Portal del mutualista, una eina que facilita enormement la interrelació Mútua-mutualista i, a la vegada, ha escurçat de forma més que notable el temps d’abonament de les sol·licituds.

També ha estat l’any en el que la Mútua ha iniciat la seva presència a les xarxes socials d’Instagram, Facebook i Linkedin.

La Mútua s’ha adaptat a les circumstàncies esdevingudes en cada moment i s’ha convertit en la Mútu@ híbrida, on les noves tecnologies han donat pas a una entitat que combina perfectament el treball presencial amb el teletreball i la venda híbrida amb la personal.

D’altra banda, el Sr. Mir, va destacar el creixement continu de mutualistes durant el 2021 i l’ús que aquests en fan, de manera que s’han incrementat tant les sol·licituds de compensació econòmica com els imports compensats.

Una vegada més, va confirmar la millora de la solidesa financera de la Mútua, que està al dia en el compliment de la normativa europea Solvència II.

Per acabar la seva intervenció va fer esment a les bones relacions de la Mútua amb CaixaBank i la Fundació Bancària “la Caixa”.

Fruit d’aquesta col·laboració, s’han dut a terme campanyes promocionals a través de la plataforma PeopleNow de CaixaBank nacional i Direccions Territorials.

Comptes anuals

La Directora General, la Sra. Marta Planet, va fer un resum dels comptes anuals i balanç de l’exercici 2021.

 

La Mútua segueix treballant comercialment

La Sra. Planet va explicar com l’equip de comercials de la Mútua, tot i algunes restriccions que encara perduraven durant el 2021, va dur a terme un intens treball de telemàrqueting i gestió online així com algunes visites presencials.

Es van renovar diversos convenis amb centres concertats i, com és habitual, es van dur a terme diverses campanyes comercials.

Es van dissenyar promocions de màrqueting i campanyes de comunicació com: Regala mútu@ per Any Nou, Sempre amb tu, mútu@lovers, Rumb a la mútu@, Emociona’t amb la mútu@ i Regala mútu@ per Nadal, a més d’una campanya especial pel col·lectiu de treballadors de Bankia que es van incorporar a CaixaBank.

En totes elles es va voler ressaltar el valor de la Mútua, destacant quotes especials i reducció d’algunes carències.

Gràcies a totes aquestes accions, es van aconseguir 2.170 altes.

Mostra diverses gràfiques relatives a la piràmide de població de mutualistes i adherits, per sexe i edats, destacant que el 74% de les noves altes tenen menys de 50 anys i que tot i haver transcorregut un any, l’edat mitjana del nostre col·lectiu l’any 2021 era igual a la de l’any 2020, degut a la incorporació de gent jove.

Gestió de les prestacions rebudes

La Sra. Planet va explicar que, tot i que l’any 2021 encara la situació sanitària va ser anòmala, moltes de les intervencions quirúrgiques i altres tractaments programats en el 2020, que es van haver cancel·lar, es van dur a terme durant el 2021, el que va fer que hi hagués un augment de la sinistralitat.

L’import de les prestacions pagades va ser de 7.369.618€.

Continua la digitalització de la Mútua: App i Xarxes Socials

La Sra. Planet va destacar que la transformació digital continua i ha estat fonamental en aquests darrers anys perquè la Mútua pugui continuar funcionant i atenent als mutualistes amb el servei de sempre.

Sens dubte, el llançament de l’App del Portal del mutualista al gener de 2021 amb la campanya La mútu@ a la teva butxaca, ha estat el gran protagonista de l’any passat, essent una eina que facilita enormement la interrelació Mútua-mutualista.

L’App de la Mútua és una adaptació del Portal del Mutualista en els dispositius mòbils,  disponible en Android, iOS i en els dispositius corporatius de Caixabank.


Des de la seva posada en marxa al gener de 2021, ha reforçat la comunicació dels mutualistes amb la Mútua, però sobretot els hi ha permès realitzar de forma àgil tot tipus de tràmits, destacant sobretot la facilitat en l’enviament i seguiment de les sol·licituds de compensació.

Però sens dubte, com a novetat, es va anunciar la presencia de la Mútua a tres Xarxes Socials: Instagram, Facebook i Linkedin.

Campanya de comunicació de continguts online

En el context de la transformació digital de la Mútua, durant el 2021, per generar més coneixement i notorietat de la Mútua, es van posar en marxa diverses campanyes de comunicació amb l’enviament regular de continguts online a mutualistes (actuals i potencials).

Aquests missatges i publicacions també han estat constants a PeopleNow, la intranet corporativa de CaixaBank. L’enviament d’informacions periòdiques des de la Mútua i la seva conseqüent publicació tant en la plataforma nacional de PeopleNow com en les Direccions Terriorotrials han estat un èxit.

Abans d’acabar, el president recorda que aquesta és ja la tercera Assemblea que la Mútua celebra de forma telemàtica, agraeix als membres de la Junta Directiva i Comissió de Control que finalitzen el seu mandat la seva aportació durant aquests anys, i dona la benvinguda als tres nous membres de la Comissió de Control.

Deixa constància del seu agraïment personal i el de la Junta Directiva envers els compromissaris presents per la seva assistència, així com a tot el personal de la Mútua per la bona feina feta durant el darrer any, amb la seva Directora General al capdavant. Comenta que aquesta mateixa setmana la Federació de Mutualitats de Catalunya ha celebrat amb diversos actes el seu 125è aniversari, posant de manifest que la força i els valors del mutualisme són ben vius i necessaris avui.

El President va cloure l’acte donant les gràcies a tots els assembleistes i al Roca Barcelona Gallery per haver acollit l’assemblea en les seves instal·lacions, i va reconèixer la bona feina de la Directora i tot l’equip de la Mútua per la seva professionalitat i implicació.

Ajuda Econòmica d'Orfenesa

Servei Mèdic Quirúrgic

Últimes notícies