Accés usuaris registrats

2020, la transformació digital de la Mútua

El passat 5 de juny es va celebrar l’Assemblea Anual de la Mútua que, per segon any consecutiu, es va realitzar de forma telemàtica des de la sala del Roca Barcelona Gallery.

El President de la Mútua, el Sr. Robert A. Mir, va inaugurar la sessió donant la benvinguda a tots els assembleistes que s’hi havien connectat. Tot seguit, va fer un repàs detallat de la situació en la que es troba l’entitat i dels principals fets ocorreguts l’any 2020.

Davant d’un any tan complicat per la pandèmia i el confinament, el Sr. Mir va destacar com la Mútua en el 2020 es va reinventar per continuar treballant de forma telemàtica i donar el servei de qualitat de sempre malgrat la situació anòmala que vivíem.

El llançament del Portal del Mutualista el gener de 2020, va iniciar la digitalització de la Mútua, permetent la comunicació directa dels mutualistes amb l’entitat en un moment que estàvem confinats i treballàvem telemàticament.

D’altra banda, el Sr. Mir, va esmentar el creixement moderat però continu de mutualistes durant el 2020 i va animar a seguir treballant com fins ara per seguir creixent.

Va explicar que, com a conseqüència del confinament, va disminuir l’ús de la Mútua tant en sol·licituds presentades com en imports compensats.

Una vegada més, va confirmar la millora de la solidesa financera de la Mútua, que està al dia en el compliment de la normativa europea Solvència II.

Per acabar la seva intervenció va fer esment a les bones relacions de la Mútua amb CaixaBank i la Fundació Bancària “la Caixa”. Fruit d’aquesta col·laboració, s’han dut a terme campanyes promocionals a través de la Intranet de CaixaBank.

 

Comptes anuals

La Directora General, la Sra. Marta Planet, va fer un resum dels comptes anuals i balanç de l’exercici 2020.

 

La Mútua davant la COVID-19

La Sra. Planet va explicar com es va reinventar l’acció comercial en temps de confinament. Malgrat no poder realitzar visites presencials a les oficines, l’equip de comercials de la Mútua va dur a terme un intens treball de telemàrqueting i gestió online tant amb els mutualistes com amb els empleats de CaixaBank.

Es van dissenyar promocions de màrqueting i campanyes de comunicació (Descobreix la teva mútu@, Ara més que mai mútu@, Il·lusiona’t amb la mútu@ i Regala mútu@ per Nadal), ressaltant el valor de la Mútua i les cobertures front la COVID-19, destacant els preus especials pactats amb Laboratoris Echevarne per a la realització de proves diagnòstiques per la COVID-19 (PCR i serològiques).

Gràcies a totes aquestes accions, es van aconseguir 1.439 altes.

Respecte a l’evolució dels mutualistes, va destacar la importància de les noves incorporacions, tant de mutualistes com d’adherits, el 80% dels quals tenien menys de 50 anys (37,7% amb menys de 20 anys), que va fer que la mitjana d’edat del col·lectiu es mantingués a 46 anys.

 

Gestió de les prestacions rebudes

La Sra. Planet va explicar que donat el confinament i la situació sanitària excepcional, les intervencions quirúrgiques i altres tractaments programats es van cancel·lar.

Aquest fet va provocar una notable disminució tant en sol·licituds presentades com en imports compensats per la Mútua. En previsió que la majoria de les intervencions que no es van poder dur a terme es realitzin a posteriori, es va fer una provisió pel 2021 per poder fer front a totes les despeses ajornades.

Malgrat aquestes circumstàncies, es va pagar un import de prestacions de 5.867.232€.

Va ressaltar que, gràcies a la comunicació i promocions realitzades, el 66% de les proves de diagnòstiques que va cobrir la Mútua van ser per a la detecció de la COVID-19.

 

Digitalització de la Mútua: Web i Portal del Mutualista

La Sra. Planet va destacar que la transformació digital va ser fonamental perquè la Mútua pogués continuar funcionant i atenent als mutualistes amb el servei de sempre.

Sens dubte, el Portal del Mutualista ha estat el gran protagonista de la digitalització de la Mútua.

Des de la seva posada en marxa al gener de 2020, ha millorat la comunicació dels mutualistes amb la Mútua, però sobretot els hi ha permès realitzar de forma àgil tot tipus de tràmits, destacant sobretot la facilitat en l’enviament i seguiment de les sol·licituds de compensació.

Els canals de recepció de les sol·licituds van experimentar un canvi importantíssim, amb un increment del format “online” en detriment del format “paper”. A finals de 2020, el 85% de les sol·licituds rebudes ja eren en format “digital”.

Aquest canvi també va produir que els dies de gestió de les sol·licituds s’hagin reduït, passant dels 8 dies de mitjana en el 2019, a 3 dies durant el 2020.

La pàgina web de la Mútua també s’ha convertit en una plataforma dinàmica i atractiva per poder conèixer les últimes novetats de la Mútua, les campanyes promocionals vigents, i llegir notícies i articles d’actualitat.

 

Nova App Mútua

Com a novetat, es va anunciar la posada en marxa de l’App de la Mútua, una adaptació del Portal del Mutualista en els dispositius mòbils, que ja està disponible en Android, iOS i en els dispositius corporatius de Caixabank.

El llançament de l’App de la Mútua és va dur a terme al gener de 2021 amb la campanya La mútu@ a la teva butxaca, continuació de l’exitosa campanya Fes-t’ho fàcil, fes-t’ho online.

La possibilitat de fer tots aquests tràmits online, sense haver-se de desplaçar o trametre’ls en paper, ha marcat un abans i un després en la relació dels mutualistes amb la Mútua i una millora en les gestions. Ara més que mai, la Mútua és digital.

El President va cloure l’acte donant les gràcies a tots els assembleistes i al Roca Barcelona Gallery per haver acollit l’assemblea en les seves instal·lacions, i va reconèixer la bona feina de la Directora i tot l’equip de la Mútua per la seva professionalitat i implicació.

Ajuda Econòmica d'Orfenesa

Servei Mèdic Quirúrgic